12 Aralık 2013 Perşembe

ARGAN YAĞLI ŞAMPUAN

Argan yağının saçlara pek çok faydası vardır. Bunlar arasında saçı ve saç derisini nemlendirmek, saç tellerini güçlendirmek ve kırılmalara karşı korumak ilk sıralarda yer alıyor. Bu doğal yağın olumlu etkilerinden faydalanmak için argan yağı şampuanı seçerken bir kaç önemli noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. Kozmetik sektöründe kullanılan argan yağı pahalı bir yağdır, çünkü bu yağı elde etmek epey emek gerektiren, zahmetli bir süreç gerektirir. Bu yüzden seçtiğiniz şampuanın diğer şampuanlara göre bir miktar daha pahalı olması normaldir.
Özellikle boya, röfle, düzleştirici ve fön gibi işlemlere tabi tutulmuş saçlar üzerinde kırılan saç köprülerini onarıp, açılan saç pulcuklarını kapattığı için argan yağlı şampuan kullanıcılar tarafından sıklık ve memnuniyetle tercih edilmektedir.
Ayrıca saç uzaması, nasıl beslendiğiniz ve genel sağlığınızın durumuyla yakından ilgilidir. Bunlar dışında saç derisinin aşırı kuruması nedeniyle, saç köklerinin zayıflaması da saçların donuk, sağlıksız görünmesine, daha yavaş uzamasına ve koparak dökülmelerin artmasına neden olabilir. Saç derinizi nemlendirmek için soğuk sıkım presleme yoluyla elde edilen argan yağı ile haftada 2 gece saç diplerinize ve boylarınıza masaj yaparak uygulamanız ve ertesi sabah yıkamanız da saçınıza ekstra sağlık ve bakımlılık katacaktır.
Argan yağı hafif yapısı sebebiyle saç derisine ve saç tellerine hızlı şekilde işler, düzenli kullanımda sağlıklı saç dersinin devamlılığını ve sağlıklı saç çıkışı kadar kırılmayan, parlak, canlı, dolgun saçlara sahip olmanızı sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder